[ Dodano: Sro 26 Sty, 2022 ] i, manfred wybierze za Ciebie, skoro dajesz mu takie prawo.
Wbrew temu co niektórzy starają się sugerować - żyjemy w demokratycznym Kraju.
Każdemu wolno głosować na kogo chce.
I byłbym ostatnim, który odbierałby ludziom prawo do głosowania na kogo chcą.
Chcesz głosować na PO? - proszę bardzo - głosuj.
Chcesz głosować na klony SLD? - proszę bardzo - głosuj.
Chcesz głosować na PSL? Proszę bardzo - głosuj.
Chcesz głosować na PiS? Proszę bardzo - głosuj.
Chcesz głosować na kogoś innego? Proszę bardzo - głosuj.
Ale mnie do tego nie mieszaj.
_________________ "Przestańmy własną pieścić się boleścią, przestańmy ciągłym lamentem się poić,
Kochać się w skargach jest rzeczą niewieścią, Mężom przystoi w milczeniu się zbroić"
Pomógł: 51 razy Dołączył: 30 Sty 2019 Posty: 6982 Skąd: Z Polski
Wysłany: Sro 26 Sty, 2022
Dobra, bo ja o zupie, a Ty o du..e.
Napiszę wprost. Nie chodząc na wybory, inni wybierają za Ciebie, bo w odróżnieniu od Ciebie, korzystają ze swoich praw. Teraz rozumiesz o czym piszę?
Pływasz po morzu g***a, sięgasz za burtę, wyciągasz jedno i mówisz: To śmierdzi. Coś trzeba z tym zrobić.
Powodzenia w wyciąganiu czegoś zza burty. Nie wystarczy mi na to życia.
_________________ "Przestańmy własną pieścić się boleścią, przestańmy ciągłym lamentem się poić,
Kochać się w skargach jest rzeczą niewieścią, Mężom przystoi w milczeniu się zbroić"
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 1797 Skąd: centralna Polska
i napisał/a:
Już to pisałem na Forum.
Tekst z filmu Sajgon:
Cytat:
Pływasz po morzu g***a, sięgasz za burtę, wyciągasz jedno i mówisz: To śmierdzi. Coś trzeba z tym zrobić.
Powodzenia w wyciąganiu czegoś zza burty. Nie wystarczy mi na to życia.
Masz rację I,
Tylko według mnie złodziej to złodziej. Czym różni się kradzież 1 cukierka od przekrętu na respiratory. Jeżeli I, to g***o śmierdzi, to należy je szybko spuścić w WC, z życia publicznego. A tak mamy wychwalanie na piedestale
ja na emeryturze -367 zł , na pensji - 256 zł i co dalej ......?
A cóż mogę Ci odpowiedzieć?
Podobno ponad 16 miliardów złotych zostanie w kieszeniach Polek i Polaków.
Sam nie wiem - czyich?
Dostałem dziś e-mail:
Z grubsza biorąc było w nim napisane tak:
Jak się Panu nie podoba to ma Pan linki i telefony do:
# jakichś Izb Skarbowych;
# jakichś Urzędów Skarbowych.
Oni tam Panu wytłumaczą na czym polegają nowe regulacje.
Zadzwoniłem. Słynne "tiru riru" i komunikat: Jest Pan 129. w kolejce. Proszę czekać.
Dałem sobie spokój.
Pomógł: 65 razy Wiek: 85 Dołączył: 03 Wrz 2005 Posty: 6456 Skąd: Getarnte Option von ...
i napisał/a:
Podobno ponad 16 miliardów złotych zostanie w kieszeniach Polek i Polaków.
W tej kwestii możemy porozmawiać w kwietniu - maju 2023 roku, po rozliczeniu rocznym z fiskusem. Dzisiaj to wróżenie z fusów, ale nie do końca ...
Jeżeli księgowa nie jest w stanie przewidzieć moich rocznych kosztów (+,-), to jest problem z systemem podatkowym.
Komplikacja systemu podatkowego w swoim założeniu, to jak mniemam celowe działanie PiS. Zanim obywatele się zorientują "jak działa drenaż w kwestii wyciągania kasy od klasy średniej", to, te 16 mld już wpłynie do budżetu państwa. Będzie zdziwienie i płacz, ale widziały gały co brały na pański stół ...
Prawda jest nową mową nienawiści - George Orwell
Aby dowiedzieć się kto naprawdę Tobą rządzi, sprawdź po prostu, kogo nie wolno Ci krytykować. - Voltaire
Znalezione gdzieś w sieci:
Podatek za 2022 zapłacimy na zasadach z 2021, ale od kwoty prognozowanej na 2023, tyle że indeksowanej o stopę inflacji z 2019. Rozliczenie trzeba będzie złożyć na formularzach z 2017, podając w nich adres zameldowania z 2015 lub zamieszkania z 2018.
Proste?
_________________ Jak mój szef wpada do pokoju to zawsze się pyta: co nudzicie się ??? i zaraz wynajduje jakąś robotę
Ogon Ogoniasty
Art.32 Konstytucji RP - "Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne." - Nie dotyczy polityków i bogatych.
Jean Raspail - "Obóz świętych" - książka na czasie, pokazująca idiotyzm współczesnej Europy
Prawda jest nową mową nienawiści - George Orwell
Aby dowiedzieć się kto naprawdę Tobą rządzi, sprawdź po prostu, kogo nie wolno Ci krytykować. - Voltaire
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum