Swoją drogą to pokazuje jaką wartość mają takie malutkie oddziały wyposażone w MANPAD's, To podobno była rosyjska "Igła". To jest argument dla tego że nasza OT powinna mieć MANPAD'y i PPK i być szkolona w takim "spowalnianiu" działań wroga.
A druga sprawa czy nie powinny zadziałać automatycznie systemy samoobrony śmigłowca ?? (np. flary)
Art.32 Konstytucji RP - "Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne." - Nie dotyczy polityków i bogatych.
Jean Raspail - "Obóz świętych" - książka na czasie, pokazująca idiotyzm współczesnej Europy
Prawda jest nową mową nienawiści - George Orwell
Aby dowiedzieć się kto naprawdę Tobą rządzi, sprawdź po prostu, kogo nie wolno Ci krytykować. - Voltaire
Pomógł: 20 razy Wiek: 60 Dołączył: 23 Lip 2004 Posty: 7984 Skąd: Polska
Wysłany: Czw 09 Cze, 2016
Obserwuję sytuację od paru dni dzieją się ciekawe rzeczy. Kurdowie prowadzą ofensywę i zaciskają kleszcze na miejscowości Manbij. Do tej pory szło im całkiem sprawne i prawie otoczyli teren jednak ISIS wycofało chyba bojowników z okolic Sawran gdzie do tej pory mocno naciskali rebeliantów i przerzucili pod Manbij zatrzymując postępy Kurdów. Rebelianci to wykorzystali i odbijają utracony wcześniej teren chyba z nawiązka.
Jestem ciekaw czy Kurdom wystarczy sił by dobyć Manbij.
Informacja z przed 40 minut.
Kod:
Manbij is completely surrounded
Ale sytuacja chyba dalej płynna.
Wojska rządowe i Rosjanie naciskają w kierunku na Al Tabqah ale ostatnio postępów wielkich nie widać i bombardują namiętnie Aleppo
_________________ Pierwszą ofiarą wojny jest prawda
Hiram Johnson
Pomógł: 20 razy Wiek: 60 Dołączył: 23 Lip 2004 Posty: 7984 Skąd: Polska
Wysłany: Czw 23 Cze, 2016
Nie wiem czy tragiczna ale dobrze to nie wygląda, Alepo dalej podzielone, ostatnia ofensywa chyba została rozbita i nie wiem czy utrzymają się na pozycjach wyjściowych.
_________________ Pierwszą ofiarą wojny jest prawda
Hiram Johnson
Militarysta czemu już nie wrzucasz informacji z Syrii. Obecnie sytuacja jest tragiczna dla sił Asada. I co Ty na to ?
Bo znudziła mi się Syria Co było ciekawego o czołgach zawarłem na portalu DZ oraz w bieżącej NTW.
Reszta - nuda. Rosjanie ucięli pomoc dla Assada ale nie pozwalają mu zdechnąć. Jednym słowem przehandlowali go za coś albo nie dogadali się z Iranem. Cholera wie. Z mojego punktu widzenia wieje tam nudą (czołgi).
Ja się obawiam, że Rosja prowadzi grę grubszego kalibru. Wystarczy popatrzeć na ich media:
http://sputniknews.com/po...-netanyahu.html
Tytuł może się wydawać ekscentryczny, ale to nie są żarty. Rosja absolutnie nie odpuściła ani sprawy, ani regionu. Będą niespodzianki, poważne.
Pomógł: 45 razy Dołączył: 18 Sie 2007 Posty: 14105 Skąd: Jelenia Gora
Wysłany: Pią 24 Cze, 2016
Ciekawe, czy Rosja również wyłoży te mld dolarów, które każdego roku wykładały na izraelskie zbrojenia USA? Bardziej propaganda niż poważna informacja.
_________________ Jedyny użytkownik Forum, który dostał 6 ostrzeżeń na raz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum