Poczytaj sobie poniższy tekst i przestań bełkotać o 150szt. w 1996r. bo to nie prawda.
A w 1993r. zaczęto prace koncepcyjne.
Cytat:
Pierwszy moduł dywizjonowy miał być gotowy w 2003, produkcja Krabów miała być uruchomiona w 2004, zaś dostawy kompletnych dywizjonów miały być realizowane od 2007. Według ówczesnych planów, do 2012 miały być dostarczone 4 dywizjony haubic liczące jednak nie 48, a 72 lufy. A przypomnieć wypada, iż w 1996 zakładano na lata 1997-2012 zakup nawet aż 20 dywizjonów czyli 360 sztuk nowoczesnych samobieżnych 155-mm samobieżnych armatohaubic, wartych do 3,7 mld zł. Skala programu, oryginalnie zwanego Zuzanna-T (co odzwierciedlało oryginalny zamysł sięgnięcia po słowacką haubicę Zuzana i osadzeniu jej na podwoziu T-72), malała stopniowo do 5-10 dywizjonów (90-180 luf, z czego 2 dywizjony do 2007) i następnie do 4 dywizjonów 18-lufowych. Obecnie mowa jest o maksymalnie 4 dywizjonach z 12 haubicami każdy...
Pomógł: 7 razy Dołączył: 11 Lis 2004 Posty: 5214 Skąd: Polska
Wysłany: Nie 03 Cze, 2012
Czy mógłbyś przestać dzielić się z nami wszystkimi swoimi urojeniami, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością? To, że masz problem ze zrozumieniem prostego tekstu w języku polskim, to Twój problem. Zobacz, kto do dyskusji wprowadził owe 150 sztuk armatohaubic i się czepiaj tej osoby, a nie mnie. Innymi słowy - czepiaj się siebie, bo to Ty o tym pierwszy i jedyny napisałeś ;-)
Ale możemy się pośmiać - wskaż mi moją wiadomość, w której napisałem cokolwiek o zakupie 150 armatohaubic w 1996. Proszę bardzo. No, pokaż nam wszystkim, GDZIE coś takiego według Twoich urojeń napisałem. Dawaj. Zacytuj. A później zobaczymy, kto ma problem z funkcjonalnym analfabetyzmem.
A jak nie wskażesz, to wskakuj pod stół i odszczekuj, choć nie spodziewam się po Tobie jakichkolwiek przeprosin. Jesteś osobnikiem charakteryzującym się skrajnym brakiem kultury dyskusji. I nie zmyślaj więcej, bo znowu przyłapię Cię na gorącym uczynku!
Wracając do zbrojeniówki ciekawi mnie jedno. Czy nasi politycy w związku z ideą funduszu stabilizacji Afganistanu rozważają, aby cześć kosztów ewentualnej partycypacji ponosić w postaci produktów naszej zbrojeniówki?
Inną sprawą, jest postawa "decydentów" - rozpoczynamy program, przerywamy, rozpoczynamy po paru latach itd. Przykładem jest nieśmiertelny krab... - miało być ich 150, a jak teraz, po dekadzie będzie 70 to będzie sukces.
A zauważyłeś, że w międzyczasie, od kiedy to planowano, a rozpoczęto w 1993, liczebność Wojska Polskiego spadła z 350 do 100 tys., czy taki drobny "szczegół" umknął Twojej uwadze? ;-)
Jeśli z powyższego nie można według Ciebie wywnioskować, że w 1993r. planowano 150szt., to świadczy tylko o Twojej arogancji i wypieraniu się swoich słów świadczących o znikomej wiedzy w temacie.
I ja nigdzie nie pisałem, że pisałeś o 1996r.
I nie nazywaj nikogo kłamcą, jak sam nim jesteś.
Pozdrawiam
Zibi201 napisał/a:
Jeśli z powyższego nie można według Ciebie wywnioskować, że w 1993r. planowano 150szt., to świadczy tylko o Twojej arogancji i wypieraniu się swoich słów świadczących o znikomej wiedzy w temacie.
Tonący widzę, że chwyta się brzytwy. Jeżeli coś takiego wywnioskowałeś z mojej wypowiedzi, to Twój system wyciągania wniosków nie ma nic wspólnego z logiką.
Jeszcze raz zapytam: na jakiej podstawie sobie UROIŁEŚ, że JA napisałem cokolwiek o 150 sztukach armatohaubic w 1996? Albo to pokażesz, albo jest po prostu wyjątkowo bezczelnym oszustem, któremu się wydaje, że nikt nie zerknie do kilku wiadomości wyżej.
Cytat:
I nie nazywaj nikogo kłamcą, jak sam nim jesteś.
Czasami, gdy czytam tego rodzaju przejaw bezczelności, to faktycznie człowiekowi mowę odejmuje. Nie dość, że ordynarnie kłamiesz - co pokazałem powyżej, a Twoje wnioskowanie urąga zasadom jakiejkolwiek logiki, to jeszcze śmiesz zarzucać to rozmówcy, który te Twoje próby oszustwa piętnuje. No, ale cóż i tacy ludzie bywają.
A na przyszłość, to proszę polemizuj ze swoimi urojeniami nie mieszając w to innych rozmówców. Naprawdę radośnie możesz coś wymyślać, a później zwalczać swoje wymysły, bez wplątywania to reszty ludzkości.
[ Dodano: Nie 03 Cze, 2012 ]
xymox napisał/a:
Wracając do zbrojeniówki ciekawi mnie jedno. Czy nasi politycy w związku z ideą funduszu stabilizacji Afganistanu rozważają, aby cześć kosztów ewentualnej partycypacji ponosić w postaci produktów naszej zbrojeniówki?
A my czasami nie mamy już planów pozostawienia, czy też raczej przekazania tego i owego tubylcom?
Inną sprawą, jest postawa "decydentów" - rozpoczynamy program, przerywamy, rozpoczynamy po paru latach itd. Przykładem jest nieśmiertelny krab... - miało być ich 150, a jak teraz, po dekadzie będzie 70 to będzie sukces.
A zauważyłeś, że w międzyczasie, od kiedy to planowano, a rozpoczęto w 1993, liczebność Wojska Polskiego spadła z 350 do 100 tys., czy taki drobny "szczegół" umknął Twojej uwadze? ;-)
Więc pomijając dokładne liczby - bo o dokładność ciężko w Twoich wypowiedziach - zaczynano od liczby 360 haubic, a nie 150! Więc na pewno 70szt. to nie jest liczba proporcjonalna do liczebności naszych SZ.
Nie liczę na to, że przyznasz się do błędu (chociaż wierzę że jesteś na tyle inteligentny żeby go widzieć), a powyższe zamieściłem żeby widzieli to inni użytkownicy forum.
Widzę, ze oszust złapany na gorącym uczynku na siłę szuka drogi ucieczki. Jeszcze powtórzę: gdzie ja napisałem, że w 1996 ma być 150 sztuk armatohaubic. NO GDZIE? W którym miejscu JA (podkreślę, bo nadal nie radzisz sobie z prostym tekstem w języku polskim) coś takiego napisałem? Rozumiesz to proste pytanie zadane w języku polskim, czy nie?
Czy Ty człowieku potrafisz rozróżnić kto jest autorem danego cytatu? Bo ośmieszasz się jeszcze bardziej. Gdzie JA coś napisałem o 70 sztukach? O czym Ty w ogóle piszesz!? Co Ty znowu zmyślasz? Czy Ty w ogóle rozumiesz, do czyich wypowiedzi się odnosisz!?
Prosiłem już chyba raz, abyś darował sobie swoje urojenia i wymysły i odniósł się do tekstu. Tutaj niestety nie możesz zmyślać, choć tak się bardzo starasz.
Jak w końcu pojmiesz o co chodzi, to wróć i PRZEPROŚ. I naucz się rozumieć cytaty na forum, bo nie odnosisz się do moich wypowiedzi, ale zupełnie kogoś innego. Czego jak widzę nie potrafisz już od dłuższego czasu pojąć.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 22 Wrz 2007 Posty: 7498 Skąd: north
Wysłany: Pon 04 Cze, 2012
Moderacja już ma podniesione ciśnienie i z pewnością zareaguje w przypadku pojawienia się kolejnego "agresywnego" posta. Liczę jednak na samodyscyplinę. MK-J
_________________ Naród, który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie
ma prawa do przyszłości. J. Piłsudski
Zibi201 napisał/a:
Proszę o cytat mojej wypowiedzi, w której napisałem że twierdzisz że w 1996r. zakładano 150szt. Nie ma? Ojej... I kto tu jest oszustem?
Jak to nie ma? Oczywiście, że jest - proszę bardzo: przekierowanie i stosowny cytat: "Poczytaj sobie poniższy tekst i przestań bełkotać o 150szt. w 1996r. bo to nie prawda." Zapytałem, kiedy to rzekomo "bełkotałem" - jak to z niezwykłą, acz właściwą sobie wysoką kulturą osobistą napisałeś - o 150 sztukach w 1996 i dostałem cytat z wypowiedzi... 239099, a nie mojej. Nigdy w żadnej z moich własnych wypowiedzi nie znalazły się ani takie liczby, ani taka data. Zastanawiam się, jak długo jeszcze złapany za rękę będziesz krzyczał, że to nie Twoja ręka. I nadal czekam na przeprosiny.
Czy ja potrafiłem zacytować odpowiedni fragment Twojej kłamliwej wypowiedzi, natomiast Ty odpowiadając zasłaniasz się mętnymi wyjaśnieniami, że coś tam sobie wywnioskowałeś, na podstawie tego, czego nie napisałem i czego nie można znaleźć w moich wypowiedziach? Kapitalne! I co jeszcze na przyszłość będziesz mi dopisywał? ;-)
Jak już napisałem wcześniej, wyciąganie wniosków, jakichkolwiek wniosków mających coś wspólnego z logiką nie jest Twoją mocną stroną. Nie rozumiesz tekstu, nie potrafisz zrozumieć, kto co napisał, a kto zacytował, atakujesz niewybrednie rozmówcę na podstawie tego, co sobie zmyśliłeś. Faktycznie kończ tą dyskusję i nie zawracaj mnie i innym głowy.
Szkoda, że faktycznie za swoje działania nie dostajesz ostrzeżenia, ale rozumiem, że ja jestem tutaj traktowany jak ten "zły" i znowu ujdzie Ci to zaśmiecanie forum na sucho.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 22 Wrz 2007 Posty: 7498 Skąd: north
Proszę wszystkich Dyskutantów o nie wchodzenie w kompetencje Moderacji i załatwianie ewentualnych sporów drogą pw. Kolejne posty nie na temat usunę bez powiadamiania. MK-J
_________________ Naród, który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie
ma prawa do przyszłości. J. Piłsudski
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum