Przecież każde państwo ma prawo do obrony, ale nie wszystkie z tego prawa mogą korzystać. Amerykanie wpadli na niezły sposób, medialnie atakują, niewygodne im państwo, zarzucając posiadanie/ broni chemicznej-Irak, broni atomowej-Iran/. A to że sąsiad Iranu, Izrael ma już broń atomową od dawna, to nic wielkiego, bo przecież nikogo nie zaatakuje. A ja widząc agresywne działania tego państwa w Palestynie, nie byłbym tego taki pewien. Natomiast Iran jak do tej pory, nie pokazał że jest agresywny militarnie. Więc po co ta tarcza, i do obrony przed kim ?.
Hitler na początku, też tylko pisał i mówił o wyplewieniu Żydów i Lebensraum...
_________________ One of the serious problems in planning the fight against American doctrine, is that the Americans do not read their manuals, nor do they feel any obligation to follow their doctrine...
"W Polsce są zazwyczaj dwa wyjścia z sytuacji: normalne i nadprzyrodzone. Normalne jest takie, że z nieba schodzą zastępy aniołów i robią za nas. A nadprzyrodzone - kiedy sami weźmiemy się do roboty." Tadeusz Konwicki
"Une guerre de religions, c'est quand deux peuples s'entretuent pour savoir qui a le meilleur ami imaginaire"
Iran Izraelowi nie grozi, on go, przy pomocy sponsorowanych i kontrolowanych przez siebie (i Syrii) organizacji terrorystycznych Hezbollah w Libanie i Hamas w strefie Gazy, od wielu lat zwalcza.
_________________ Mądrzy i głupcy popełniają taką samą liczbę błedów. Mądrzy ciągle nowe, głupcy zawsze te same.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Mar 2006 Posty: 7022 Skąd: morze
Wysłany: Czw 21 Maj, 2009
Świtek napisał/a:
Chyba koledze bolec71 zapomniało się, że USA do NATO też należy
Osobiście nie słyszałem aby Iran groził USA, wydaje mi sie że to raczej USA od dobrych kilkunastu lat grozi IRANOWI
Pery Smog napisał/a:
Aha czyli Izraelowi to można grozić wymazaniem z mapy świata?
A co nas Izrael ......?
Puchacz [Usunięty]
Wysłany: Czw 21 Maj, 2009
Do bolec71, ja tak samo słyszę tylko pohukiwania USA na Iran, i szykowanie się wraz z mniejszym bratem na atak. Chociaż ostatnio, jakby się stosunki zaczęły normować, czy to nie cisza przed burzą ?.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum