Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Lut 2005 Posty: 402 Skąd: z wolnej stopy
Wysłany: Pon 21 Mar, 2005 logika
jeden ze szpiegów szpiegował przeciw komunie a drugi szpiegował przeciw wolnej i demokratycznej Polsce, a czym to sie różni skoro "pracodawca" ten sam??? Powiem tak, a cholera wie czym
_________________ Błądzenie jest rzeczą ludzką, ale dobrowolne trwanie w błędzie jest rzeczą diabelską.
Augustyn (Augustyn Aureliusz, święty 354 - 430)
No cóż, jeżeli mogę wyrazić swoje zdanie , to dla mnie obaj są (byli) zdrajcami. Walenrodyzm jakoś do mnie nie przemawia.
Nie można zapalać Panu Bogu świeczki , a diabłu ogarka.
Prawie emeryt [Usunięty]
Wysłany: Pon 21 Mar, 2005 Zdrajca ?
Facet dostał 5 lat Kuklinowski - prawie pomnik.
Zwyciężyła sprawiedliwość tzw. ludowa
Zdrada to zdrada.
Vandean [Usunięty]
Wysłany: Pon 21 Mar, 2005
Jeżeli ktos składa przysięgę to powinien jej dochowywać .
Może niektórzy sie nie zgodzą ale według mnie obaj powinni dostać czapę.
tak jest Vandean!
zgadzam się z Tobą w pełni
nie 5 lat a... powiesić bo przecież szpieg złapany nawet będący "pod "mundurem ulega automatycznie zdegradowaniu i takich się
wiesza...
Panowie jak tak dalej pójdzie to może za szpiegowstwo będą kary w zawieszeniu lub tylko kolegium bo:"mała szkodliwość społeczna"?!
_________________ Nie uciekaj w obliczu snajpera...umrzesz zmęczony...
Krzycho [Usunięty]
Z tego co widzę to nikt sie nie kwapi żeby faceta bronić - i słusznie, ale czy po uprawomocnieniu wyroku jrgo emerytura pójdzie na rzecz np. niedożywionych dzieci czy zdrajca będzie dalej na garnuszku tego Państwa którym wzgardził?
Hola, hola, mości Panowie...
A znacie Wy mnogość szczegółów by już teraz ferować tak ostre wyroki?
O sprawie Kuklińskiego wiemy dziś bardzo dużo. O sprawie Zbigniewa Sz. - nic. A skoro i wywiad, i Prezydent wyrazili zgodę na jego wyjazd do USA to coś musiało być na rzeczy.
_________________ "Przestańmy własną pieścić się boleścią, przestańmy ciągłym lamentem się poić,
Kochać się w skargach jest rzeczą niewieścią, Mężom przystoi w milczeniu się zbroić"
Prawie emeryt [Usunięty]
Wysłany: Pon 21 Mar, 2005 Kuklinowski
i, piszemy o Kuklińskim.
Krzycho, facet skazany prawomocnym wyrokiem Sądu, nie ma prawa do emerytury
_________________ "Przestańmy własną pieścić się boleścią, przestańmy ciągłym lamentem się poić,
Kochać się w skargach jest rzeczą niewieścią, Mężom przystoi w milczeniu się zbroić"
Jan Nowak [Usunięty]
Cytat:
jeden ze szpiegów szpiegował przeciw komunie a drugi szpiegował przeciw wolnej i demokratycznej Polsce, a czym to sie różni skoro "pracodawca" ten sam??? Powiem tak, a cholera wie czym
Jeżeli nie widzicie w tym żadnej różnicy to jesteście najlepszym materiałem na szpiegów właśnie
Przykro mi Panowie.
JN
Moim skromnym zdaniem jakiego by nie kraju to szpieg pozostaje zdrajcą, to taki parszywy partyzant! A jak widać w Polsce jak zwykle ocena jest do góry nogami! W większości krajów dla takich jest surowa kara, a u Nas!?
_________________ "Daj człowiekowi wszystko, czego zapragnie, a zgnębisz go!" Stanisław LEM
Obecnie emeryt MON!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum