Strona Główna

<b><font color=blue>REGULAMIN</font></b> i FAQREGULAMIN i FAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  <b>Galeria</b>Galeria  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Absurd... na pewno
Opublikował Wiadomość
dlubacz
[Usunięty]

Wysłany: Pon 12 Lis, 2007   Absurd... na pewno

wiem, ze to nie ten temat, ale pilnie potrzebuje prezentacji o wojsku polskim, ale brakuje mi strony tytulowej i jeszcze poary rzeczy, ktore zrobie sam. No wiec, jezeli ktos ma, lub umie zrobic tapete WP to prosze o link lub kontakt. jezeli ktos potrafi zrobic samemu to: tapetka najlepiej 800x600 i zeby byl jakis okret, czolg i samolot/helikopter. Z napisem wojsko polskie :) . Do moderatorów, wiem ze troche wyjechalem z tematem, ale prosze go nie usuwac :modli:

Endriu48 
Mod
*emW-"spider"

Wysłany: Pon 12 Lis, 2007   

dlubacz, http://download.wojsko-po...=category&id=26
Po za tym skorzystaj z Google "Wojsko Polskie tapety" na pewno coś znajdziesz.
:gent:

Jak pomogłem to Kliknij w -> POMÓGŁ!
Ostatnio zmieniony przez Endriu48 Pon 18 Lut, 2008, w całości zmieniany 1 raz  

dlubacz
[Usunięty]

Wysłany: Pon 12 Lis, 2007   

Coś napewno, ale co :D dzięki za te tapetki, ale google było przed Tobą :P mi chodzi o coś w stylu wszystkich jednostek na jednej tapecie: lotnictwo, wojska lśdowe i Marynarka (Wojenna oczywiście)

Dokładniej to chodzi mi o takie coś, jakie ma nfow NFoW na stronie głównej, ale na całą stronę

zambia2 
1

Wysłany: Wto 05 Lut, 2008   

Tapetke to kolejny bzdurny pomysł czy poza pierdołami jakimi sie zajmujecie nie macie lepszych zajec .Juz oddawna wiadomo ze Armia zajmuje sie glupotami ale nie do przesady.

Pogubiły się polskie literki w klawiaturze :?:
A post jak na pierwszy raz bardzo elokwentny - jeżeli nie masz nic do powiedzenia,to nie zabieraj głosu - a dla opanowania emocji - paseczek

Prawie emeryt
[Usunięty]

Wysłany: Wto 05 Lut, 2008   

A ja dorzucę drugi za prymitywny i chamski profil użytkownika.

dua.jpg
Plik ściągnięto 1799 raz(y) 5,4 KB

crosbi 
3
podoficer - ratownik medyczny

Wysłany: Sob 09 Lut, 2008   

Portal wojsko-polskie.pl zajmuje się takowymi wodotryskami:) Kiedyś i ja gdzieś miałem taką tapetę na pulpicie. Może jeszcze gdzieś mam na jakiejś płycie? Jak znajdę to dam znać...

melbag
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Lut, 2008   

Nieśmiało i cicho zapytam... dlaczego tutaj na tym forum kładzie się taki absurdalny i wybiórczy nacisk na sprawdzanie ortografii? Jedne błędy się poprawia i wytłuszcza na czerwono, inne zaś zupełnie pomija. Tylko w tym wątku: na pewno nie piszemy łącznie wyrażenia "napewno"... poprawiający chyba powinien poprawić wszystko lub nie brać się do poprawiania... wiele postów jest właśnie tak "poprawionych", że wytłuszczonych jest kilka błędów i kilka opuszczonych... czemu to ma służyć? Na pewno nie nauce zasad ortografii i kulturze słowa (jedno z drugim zazębia się tylko w kwestii szanowania znajomości zasad pisanych wyrazów). Czy dostęp do tego forum mają mieć tylko i wyłącznie osoby spoza dyslektyków i osób, dla których ortografia nigdy nie była mocną stroną? To jest pierwsze "nietematyczne" forum, na którym ewidentnie wytyka się ortograficzne braki... ba, nie tylko ortograficzne, ale i te popełnione wskutek spontaniczności wyrażania swych myśli - literówkach (ani to taktowne, ani grzeczne... i wyrządza temu miejscu naprawdę dużą krzywdę). Gwoli wyjaśnienia nie mam kłopotów ze spisaniem tego co chcę powiedzieć więc mogę się nie obawiać moderatorskich poprawek na czerwono... ale czy w polemice na jakikolwiek temat - prowadzonej na żywo a nie na internetowym forum, czyli niepisanej wymianie myśli - jąkający się nie ma prawa głosu? Bo nie podoba się to właścicielowi lokalu, w którym owa polemika jest prowadzona? Piszę to głównie dla Prawie_Emeryta... sama poprawiam "błędy", ale nie w cudzych spisanych myślach...
Chyba forum to miejsce wymiany poglądów, a nie corrida... (P_E bawi Ciebie ta zabawa w pikadora?).
Nie bawi, wolałbym w tym czasie wypić coś z pianką ale zgodziłem się.... P_E
Nie chcę być niegrzeczna, ale dziś natrafiając na kolejne posty "z poprawiankami" uśmiechnęłam się po raz kolejny i tym razem otwarcie (a nie na PW) spisałam co myślę.
I nie odpłynęłam od brzegu, wszak wypowiadam się w dziale absurdu i w temacie: "Absurd...napewno".

crosbi 
3
podoficer - ratownik medyczny

Wysłany: Pon 18 Lut, 2008   

Droga Melbag. Osobiście nie jestem fanem P_E, lecz w tym wypadku muszę stanąć po stronie moderatorów. Dlaczego? Dlatego, że stan ortografii wśród Polaków jest katastrofalny, a kaleczenie języka ojczystego jest nagminne. Nie dość, że język polski jest coraz bardziej ubogi w słownictwo, to jeszcze nie wszyscy potrafią zachować zasady pisowni i tak już wąskiego zasobu słów. Nikt z moderatorów nie jest też nieomylnym w sprawach pisowni, ale się starają (i tu chwała im za to). Obracam się w różnych środowiskach i coraz bardziej zaczynam doceniać takie miejsca jak to, gdzie szanuje się naszą mowę. Jak pewnie zauważyłaś elementarne prawo do wolności słowa jest zachowane – nikt nie jest prześladowany za swoje poglądy. Swoją drogą ciekaw jestem jak np. pracodawca zareagowałby na błędy ortograficzne w podaniu o pracę lub CV. Może moderatorzy mogliby poprawiać trochę dyskretniej posty użytkowników, lecz z drugiej strony w aktualnie istniejącym porządku na forum zwiększa się prawdopodobieństwo, że użytkownik zmobilizuje się i zacznie się bardziej pilnować w tym, co pisze.

sedzia_dred 
3

Podejrzewam,że poprawianie tylko niektórych błędów jest spowodowane brakiem korektora na etacie.
Myślę,że lepiej jest choć część błędów wytknąć, może kogoś to zmotywuje choćby do zainstalowania firefoxa, który sprawdza ortografię automatycznie.

Prawie emeryt
[Usunięty]

I jak zwykle temat uległ był rozmyciu. O literkach, ortografii, dyscośtam i poprawianiu przez tego wstrętnego cenzora P_E piszemy tutaj

:zam:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi